Menu
HLB Blömer
IT Advisory

IT oplossingen voor ondernemers

IT Advisory

Informatietechnologie (IT) is onmisbaar geworden voor elke onderneming, maar daarmee groeit ook de afhankelijkheid van interne en externe IT-systemen. De digitalisering binnen de meeste sectoren gaat in hoog tempo, waardoor er zowel risico’s als kansen ontstaan.

Klaar voor morgen 

Hoe kan HLB Blömer u daarbij helpen? Wij begrijpen dat het lastig is om hier beleid op te maken. Niet alleen gaan de ontwikkelingen op IT-gebied erg snel en is er veel aanbod. Daarnaast laveert u tussen strengere wet- en regelgeving en complexe investeringen in nieuwe IT-systemen en infrastructuur. Waar te beginnen?

De IT-adviseurs bij HLB Blömer zijn u graag van dienst. Onze afdeling opereert op het snijvlak van business, finance en IT. Vanuit onze achtergrond als accountant hebben we ruime ervaring in diverse branches en omdat we zelf ook ondernemer zijn, kennen we het klappen van de zweep. Met onze IT-diensten maakt u uw organisatie ‘klaar voor morgen’. Samen met u zorgen wij er voor dat IT optimaal bijdraagt aan uw organisatiedoelen.

Concreet 

Wij kunnen u en uw onderneming ondersteuning bieden op de volgende (deel)gebieden:

Geen gedoe 

Onze dienstverlening past bij de wensen en unieke uitdagingen van uw organisatie. Dit in combinatie met snelle doorlooptijden, concrete rapportages, heldere adviezen en ondersteuning in de opvolging. Wij hanteren daarin een risicogerichte aanpak;


Het stappenplan

Stap 1: Oriëntatie

Wil uw bedrijf ‘future proof’ zijn dan moeten risico’s inzichtelijk en beheersbaar zijn, bijvoorbeeld op het gebied van operationele bedrijfsvoering, cyber security en privacy. Er liggen kansen door bijvoorbeeld het (beter) aanwenden van beschikbare data en moderne technologie. Met meer inzicht in verloop en de doorlooptijd van processen en een efficiëntere inrichting bespaart u tijd en reduceert u kosten. 

Stap 2: Kennismaking

Wij helpen u met het in kaart brengen van de meest belangrijke IT gerelateerde risico's binnen uw onderneming. Wij beginnen met een vrijblijvend kennismakingsgesprek bij u op locatie.

Stap 3: Inventarisatie

Wij komen bij u op de locatie om interviews te voeren met de sleutelpersonen zoals applicatiebeheerders en technisch beheerders. Indien zaken zijn uitbesteed zullen wij ook spreken met uw IT dienstverleners extern. Tijdens deze fase verzamelen wij alle informatie om u van een nuttig advies te kunnen voorzien.

Stap 4: In kaart brengen

IT gerelateerde risico's binnen uw onderneming worden in kaart gebracht. De betreffende overeenkomsten met externe IT dienstverleners worden beoordeeld op de inhoud. 

Stap 5: Rapportage opstellen

Concreet en to the point: waar liggen de verbeterpunten en wat gaat er al goed? U ontvangt van ons een overzichtelijke uiteenzetting. 

Stap 6: Advies gesprek

Tijdens deze fase staan wij stil bij de rapportage maar ook vooral bij het benodigde traject om in de basis te verbeteren. Wat de uitkomsten ook zijn: wij ondersteunen u in het vormgeven van een plan om deze risico's te beheersen als opvolging van de rapportage.

Advieskosten

Voor een vaste prijs bieden wij een breed inzicht in de actuele risico's die u loopt in de basis hygiëne van uw IT omgeving. Dit omvat ook risico's als gevolg van samenwerkingen met IT dienstverleners, het onderwerp AVG en Cyber Security. 

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met Marc Nederend MSc RA, Partner bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
Marc Nederend MSc RA