Delen
Winst en investeringsvermogen MKB onder druk door kostenstijgingen | HLB Blömer
Menu
Actueel

Winst en investeringsvermogen MKB onder druk door kostenstijgingen

Gepubliceerd op

Is dé conclusie uit het rapport 'Branches in Zicht 2023' van de SRA. Wilt u meer weten ten aanzien van uw onderneming? Lees hieronder verder.

Winst en investeringsvermogen MKB onder druk door kostenstijgingen

Het SRA beschikt over veel (geanonimiseerde) branchedata. Dit heeft geleid tot het SRA-Sectorrapport 'Branches in Zicht 2023, de harde cijfers van Nederlandse ondernemingen'. Het rapport brengt de harde cijfers van het mkb over 2022 in kaart, per branche en in verschillende regio's. Het FD heeft hier ook aandacht voor gehad op 13 juli j.l. 

Conclusie uit het rapport

De winst en het investeringsvermogen van het MKB staat onder druk. Vooral het microbedrijf heeft het zwaar. De winst in het MKB is in 2022 gemiddeld met 1,5% toegenomen ten opzichte van het jaar ervoor. De omzet nam met 13,1% toe. Het grootste deel van de stijging van de omzet ging op aan duurdere grondstoffen, energie, verpakkingen en loonkosten. Per sector en regio zijn er grote verschillen, wat verder toegelicht wordt in het sectorrapport.

Hoe presteert u ten opzichte van uw concurrent?

HLB Blömer accountants en adviseurs doet mee aan 'SRA-Branches in Zicht'. Een uniek benchmarkplatform met actuele cijfers waardoor wij onder meer een vergelijking kunnen maken van uw positie ten opzichte van de concurrent.

De financiële cijfers van uw onderneming zouden moeten aansluiten met hoe u verwacht er financieel voor te staan. Ze zijn belangrijk om te kunnen reflecteren en om sturing te geven voor de toekomst. Het benchmarken met andere bedrijven uit uw branche kan er dus zeker aan bijdragen om u koers te bepalen!

Wilt u meer weten ten aanzien van uw onderneming?

Wij kunnen u helpen antwoorden te vinden op vragen als:

  • Hoe presteert u ten opzichte van uw directe concurrenten?
  • Wat zijn de toekomstverwachtingen voor uw branche?
  • Wat doen branchegenoten in uw regio?

Neem voor meer informatie of een benchmarkrapport van uw organisatie contact met ons op. Wij vertellen u graag meer.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met Cindy van Eijk - van Stappershoef AA, Senior Manager bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel +31 (0)30 605 85 11
Cindy van Eijk - van Stappershoef AA