Menu
HLB Blömer

HomeRide 2021

HomeRide 2021

Op zaterdag 26 en zondag 27 juni heeft het team Heel Lang Biken Blömer de HomeRide gereden. Dit is een 24 uurs wielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds met als doel zoveel mogelijk geld op te halen om de Ronald McDonald Huizen in Nederland te sponsoren.

Sportief in actie voor het goede doel

De HomeRide is een jaarlijks sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst komt ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Daar vinden ouders en hun zieke of zorgintensieve kind een plek dicht bij elkaar. Met 24 uur lang sporten wordt aandacht gevraagd voor de zorg voor een ziek of zorgintensief kind: dat gaat ook 24 uur per dag door.

Juist omdat er zo’n goed doel aan vasthangt, is de motivatie extra groot. 

Wist u dat de Ronald McDonald Huizen geweldig goed werk verrichten? 

Je hoopt het nooit mee te maken… Maar als je kind in het ziekenhuis ligt, dan wil je dichtbij zijn. Dag én nacht. Voor een kus, knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan. De Ronald McDonald Huizen maken dat mogelijk. Dicht bij elkaar zijn helpt écht. Onderzoek laat zien dat 96% van de ouders de zorg voor hun kind beter kan volhouden, dankzij een plek in één van de 12 Ronald McDonald Huizen. Zieke kinderen zijn minder bang en verdrietig met hun ouders, broertjes en zusjes dicht bij hun ziekenhuisbed. 

De Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen draaien bijna volledig op het werk van 1.900 bevlogen vrijwilligers. Echt geweldig. Maar: een overnachting in een Huis kost nu eenmaal geld. Door mee te doen aan de HomeRide en 24 uur de pedalen rond te laten gaan, heeft HLB Blömer een flink aantal overnachtingen bij elkaar getrapt voor het Ronald McDonald huis in Utrecht.

Team HLB Blömer 

Met een team van 10 HomeRiders en 2 begeleiders is er in 24 uur totaal 500 kilometer gefietst. Onze collega's hebben een geweldige prestatie neergezet en een prachtig bedrag van €13.660 opgehaald! 

Speciale dank aan onze sponsors, collega's, vrienden en zakenrelaties die een financiële bijdrage hebben geleverd. 

Sponsoren van team Heel Lang Biken Blömer: