Delen
HLB Blömer start samenwerking met Green by Blue | HLB Blömer
Menu
Actueel

HLB Blömer start samenwerking met Green by Blue

Gepubliceerd op

Het belang van Duurzaamheid, ESG-wetgeving en ESG-reporting nu en in de toekomst is voor HLB Blömer accountants en adviseurs de aanleiding geweest om de samenwerking aan te gaan met het platform Green by Blue.

HLB Blömer start samenwerking met Green by Blue
Nu aan de slag gaan met het bepalen van de strategie op duurzaamheid en de bijbehorende verslaggeving dan start je op tijd en lever je ook een bijdrage aan een betere toekomst. 

Duurzaamheid

Elke dag komen er wel artikelen voorbij die gaan over het onderwerp duurzaamheid. De roep aan ondernemingen om hier iets mee te gaan doen lijkt onvermijdelijk. Er komt ook steeds meer wet- en regelgeving op ondernemingen af, waaronder de recente introductie van de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Deze regelgeving verplicht grote ondernemingen vanaf boekjaar 2025 een gecontroleerd duurzaamheidsverslag uit te brengen, waarin doelstellingen en de realisatie daarvan op het gebied van duurzaamheid worden opgenomen. De verwachting bestaat dat deze verplichting de komende jaren ook zal gaan gelden voor middelgrote ondernemingen. Daarnaast heeft de regelgeving voor grote ondernemingen reeds impact op de gehele keten van deze onderneming.

Wettelijke verplichtingen

Los van wettelijke verplichtingen die op ons afkomen is dit voor ondernemingen ook een strategische kans. Ondernemingen die duurzaamheid integreren behalen namelijk aantoonbaar betere resultaten op de lange termijn. Maar hoe vorm te geven aan deze kans? Wat is nu de eerste stap, of welke vervolgstap moet u zetten als u al gestart bent?

Samenwerking Green by Blue

Middels de samenwerking met Green by Blue hebben we toegang tot een netwerk van adviseurs op het gebied van duurzaamheid. Zij kunnen u helpen concrete stappen te zetten en duurzaamheid te borgen binnen uw onderneming. Ons advies: begin op tijd!

Academy

Eind februari hebben we een eerste kennissessie rondom het thema duurzaamheid georganiseerd in samenwerking met Green by Blue voor klanten en relaties. Vragen als hoe ziet zo’n traject eruit en welke wettelijke verplichtingen komen er op ons af. 

Esther van Huizen directeur HLB Blömer

De CSRD gaat ook onze klanten raken, als deskundig partner vinden wij het belangrijk om onze klanten goed te kunnen ondersteunen in hun duurzaamheidstransitie. Door ons aan de sluiten bij Green by Blue kunnen wij onze belofte naar onze klanten, het zijn van een betrokken en deskundig partner, waarmaken. 

Toekomstbestendig

Met behulp van Green by Blue kan HLB Blömer ondersteunen bij het ontwerp en de implementatie van duurzaamheidsrapportages en kennis opbouwen om dergelijke rapportages in de toekomst ook te kunnen voorzien van assurance. Een onderwerp dus wat in de nabije toekomst gaat spelen!

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met drs. Frank Verleg RA, Partner bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel + 31 (0)30 605 85 11
drs. Frank Verleg RA