Menu
Advies
Bedrijfsoverdracht

Bedrijfsoverdracht en bedrijfswaardering

Bedrijfsoverdracht en bedrijfswaardering

Bedrijfsoverdracht

Uw bedrijf verkopen, ja of nee? Wat het antwoord ook is, wij adviseren u om bijtijds voorbereidingen te treffen. HLB Blömer accountants en adviseurs stippelt samen met u een strategie uit, zodat u met een goed gevoel het stokje kunt overdragen. In deze strategie komen de fiscale aspecten, uw financiële planning en de prijsonderhandelingen aan bod. Ook het voortbestaan van uw onderneming speelt een rol. Enerzijds wilt u dat de koper het bedrijf succesvol kan voortzetten, anderzijds vergt het lef om los te laten. Tijdens dit proces kunt u op ons rekenen.

Bedrijfswaardering

HLB Blömer accountants en adviseurs beschikt over een gediplomeerde register valuator. Deze beoordeelt uw onderneming vanuit bedrijfseconomisch oogpunt. Naast de financiële resultaten zijn onder meer uw merknaam, de branchecijfers en de sterke en zwakke punten van het bedrijf onderdeel van deze analyse. Ook beschrijft onze register valuator verschillende toekomstscenario’s, waarin hij zowel de huidige economische omstandigheden meeneemt als de vooruitzichten. We nemen kortom alle interne en externe aspecten onder de loep, van verleden en heden tot de toekomst. Het resultaat is een gedegen bedrijfswaardering met een uitgebreide onderbouwing. Oftewel: een betrouwbare basis voor onderhandelingen. 

Naast onze kennis van bedrijfsoverdrachten en –waarderingen, voeren wij ook met grote regelmaat due diligence onderzoeken uit in het kader van overnames. In die gevallen waar wij u niet zelf van dienst kunnen zijn door beperkingen in onze beroepsregels, werken we samen met zorgvuldig geselecteerde strategische partners.

Heeft u nog vragen?

Neem direct contact op met drs. Herwin Hadders, Partner bij HLB Blömer in Nieuwegein.

Stuur een e-mail of bel + 31 (0)30 605 85 11
drs. Herwin Hadders