Menu
Estate Planning
Testament

Testament in orde?

Testament

Het is belangrijk om tijdig en zorgvuldig uw nalatenschap geregeld te hebben. Maar aan wie en onder welke voorwaarden wilt u uw vermogen nalaten? Wat is de meest gunstige manier om dit financieel en fiscaal te realiseren?  

Een goed testament zorgt er ook voor dat uw nabestaanden optimaal gebruik kunnen maken van de vrijstellingen in de erfbelasting. Zo zijn er speciale erfbelastingvrijstellingen voor het geval dat een onderneming vererft. Daarnaast zijn er de vrijstellingen voor echtgenoten, partners, voor kinderen en kleinkinderen. 

Een veelvoorkomende misvatting is dat er geen Erfbelasting verschuldigd is; want we zijn getrouwd in gemeenschap van goederen. 

Let op! Dat ligt er maar aan wat er in het testament is geregeld. Een standaard langstlevende testament zorgt vaak niet voor het meest fiscaal gunstige plaatje. 

Een fiscaal optimaal testament sluit aan bij uw huidige privé omstandigheden en financiële situatie, zodat u op dit moment zeker weet dat uw nalatenschap niet met onnodig veel erfbelasting wordt belast. Dit kan een hoop zorgen besparen voor uw nabestaanden.

HLB Blömer Testamenten Check

De adviseurs van HLB Blömer kijken graag met u mee. Bij een check worden de testamenten gescand en kan de adviseur al snel beoordelen of uw testamenten nog up-to-date zijn.